tiistai 19. kesäkuuta 2012

Halloumiburgerit

Kun lihan grillaaminen kyllästyttää (tai jos ei sitä syö muutenkaan), halloumi on loistava vaihtoehto. Mehevä ja suolainen juusto sopii kesägrilliin tai pannullekin kuin.. joku johonkin. Nämä burgerit ovat taloutemme toisen asukin keksintö/löytö, ja niitä on tullut tehtyä jo muutamaan otteeseen. Nyt kun grillikausi on kuumimmillaan saavat halloumit vielä lisämakua grillistä. Jos siis on onnekas ja sattuu omistamaan sellaisen, toisin kuin me. Täytteet voivat vaihdella mielen mukaan, mutta punasipuli ja avokadomössö säilyvät aina. Tällä kertaa sutaistiin päälle vielä halloumin suolaisuuden kanssa ihanasti sointuvaa paholaisenhilloa. Yleensä täytteenä on ollut myös tomaattia, mutta se jäi tällä kertaa jostain syystä kaupan hyllylle.



tuoretta leipää, esim. ciabattaa (meillä käytetään usein Pirkan esipaistettua versiota)
halloumia
1 avokado
1 punasipuli
salaattia, rucolaa tms. mistä tykkää (meillä tällä kertaa tuoretta basilikaa)
n. 2 rkl kermaviiliä tai creme fraichea
ripaus suolaa
paholaisenhilloa

Valmista avokadomössö: mössää avokado kulhossa esim. haarukan avulla. Pilko puolet punasipulista hienoksi silpuksi ja sekoita avokadon joukkoon. Ohenna seosta kermaviilillä tai creme fraichella, ja mausta ripauksella suolaa. Viipaloi halloumi ja ruskista öljytilkassa pannulla tai grillissä (mieluiten parillan päällä). Leikkaa loput punasipulista ohuiksi renkaiksi. Täytä burgerit ja herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti