keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Ruusukaalipannu

Vaikkei meillä mitään varsinaisia karppaajia ollakaan, eikä pystyttäisikään koska pasta maistuu vähän liiankin hyvin, jostain syystä saan aina miellyttävän hyvän omantunnon fiiliksen kun onnistun pari kertaa viikossa kehittämään ruokalistalle vähähiilarisen aterian. Niin se yleinen mielipide vain vaikuttaa... Jotenkin aina tuntuu vaikealta keksiä uusia ja mielenkiintoisia vhh-lisukkeita meidän perus kanafileelle. Ei sitä aina jaksaisi samaa salaattia syödä. Eikä parsakaalia. Siksi olin aivan innoissani, kun bongasin tämän ohjeen Pumpkin Jamin blogista. Sitä oli välittömästi pakko testata. Periaatteessa aika vaivaton, ruusukaalien nyppimistä lukuunottamatta. Todella hyvää! Suosittelen lämpimästi.


Lisäkkeeksi kahdelle:

1 pss cashewpähkinöitä
1 pkt (200 g?) tuoreita ruusukaaleja
1 pkt tuoretta pinaattia
öljyä paistamiseen
loraus siirappia
loraus vaaleaa balsamicoa tai valkoviinietikkaa

Paahda cashewpähkinöitä kuivalla pannulla kunnes ne saavat kivaa väriä pintaan. Siirrä ne odottamaan. Leikkaa ruusukaalien puiseva kanta pois, ja nypi lehdet irti toisistaan. Hienonna pinaatteja hieman, jos ne ovat kovin isoja. Kuullota ruusukaaleja pannulla öljyssä noin minuutin verran. Lorauta sekaan hieman siirappia tai vaahterasiirappia ja vaaleaa balsamicoa. Rouhaise päälle hieman suolaa. Lisää pinaatit kääntele muutaman kerran ympäri, älä kuitenkaan anna pehmetä liikaa. Ripottele päälle vielä cashewpähkinät, tarjoa lisäkkeenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti