torstai 25. heinäkuuta 2013

Roasted cherry muffins

Jostain syystä se kuulostaa paljon coolimmalta kuin paahdettu kirsikka -muffinit... Mansikkasesonki loppui kuin seinään, mutta toivottavasti kirsikoita saa vielä jonkin aikaa. Niistä voi nimittäin tehdä esimerkiksi näitä täyteläisiä muffinsseja, jotka ehkä eivät ole kovin kesäisen raikkaita, mutta sitäkin mehevämpiä. Ja toisaalta, suklaa taitaa olla aina sesongissa. Juju näissä muffinsseissa on tosiaankin kirsikoiden paahtamisessa, mikä tekee niistä ihanan mehukkaita.




n. 10-12 muffinia


pari kourallista tuoreita kirsikoita
100 g tummaa suklaata
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl + 2 rkl sokeria
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g juoksevaa leivontamargariinia

Poista kirsikoista kivet ja leikkaa n. neljään osaan. Levitä kirsikat uuninpellille leivinpaperille ja ripottele päälle 2 rkl sokeria. Paahda 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja sokeri. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja rasva, sekoita sitten joukkoon maito. Yhdistä joukkoon kuivat aineet. Leikkaa suklaa isoksi muruksi ja nostele se ja paahdetut kirsikat taikinan sekaan. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti