maanantai 6. toukokuuta 2013

Lohilaatikko

Lohilaatikko oli pienenä yksi ehdottomia lemppareitani äidin vakioreseptivalikoimasta. Mitä kermaisempaa sen parempi, tietenkin. Jotenkin tuo herkkuruoka kuitenkin oli päässyt täysin unohtumaan, kunnes törmäsin tähän ihanalta kuulostavaan reseptiin, jossa lohilaatikkoa oli tuunattu piparjuurella. Pakkohan sitä oli sitten lähteä kokeilemaan! Laatikosta tuli tosi maukas ja riittoisa, joskin piparjuuren maku jäi aika vähäiseksi, ensi kerralla taidan uskaltautua laittamaan sitä hiukan reilummalla kädellä. Ensi kerralla aion myös suolata lohen etukäteen, muuten siihen on vaikea saada tarpeeksi makua. Saatanpa myös testata laatikkoa kylmäsavulohella..


4-5 hengelle

500 g lohta
1,5 kg perunoita
1 iso sipuli
1-1,5 rkl piparjuurta raastettuna
6 dl kermaa

puolikas sitruuna
1 nippu tillä

suolaa, valkopippuria

Silppua sipuli ja kuullota se öljyssä. Kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi tai suikaleiksi. Poista lohesta ruodot, mikäli niitä on, ja leikkaa sekin kuutioiksi. Raasta piparjuuri hienoksi raasteeksi ja sekoita se, sekä valkopippuri kermaan. Sekoita uunivuoassa perunat, lohi, sipuli sekä silputtu tilli. Rouhaise päälle suolaa ja purista päälle myös puolikkaan sitruunan mehu. Kaada lopuksi kerma-piparjuuriseos tasaisesti vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 2 tuntia (meillä riitti 1,5 tuntia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti