tiistai 28. toukokuuta 2013

Chilikatkarapu-verigreippisalaatti

Kevyttä, raikasta ja hyvää - sellaista suuhunpantavaa kaipaa kesäihminen tällaisina lämpimän aurinkoisina toukokuun viimeisinä päivinä. Ellei sitten ole jo täyttänyt mahaansa jäätelöllä. Mutta tämä näppärä pikku salaatti on kaikkea sitä. Keksittiin yhdistelmä kun piti löytää käyttökohde ylijäämä-aiolille, jota on vähän mahdoton valmistaa pelkästään kahdelle syöjälle. Kesän bikinikuntoa ajatellen tämä salaatti on myös ehkä vähän järkevämpi valinta kuin se jäätelö. Vaikka kyllähän jäätelökin tekee hyvää silloin tällöin.


2 hengelle

130 g (1 pussillinen) isoja pakastekatkarapuja
1 avokado
1 verigreippi
ripaus chilihiutaleita
1 valkosipulinkynsi
salaatinlehtiä
öljyä paistamiseen

kastikkeeksi aiolia

Sulata katkaravut. "Fileoi" verigreippi, eli leikkaa liha irti niin ettei siihen jää valkoista osaa. Pilko salaatti ja avokado. Hienonna valkosipuli ja kuullota öljyssä chilin kanssa. Lisää katkaravut ja freesaa ne nopeasti valkosipuli-chiliöljyssä. Kokoa salaatti ja tarjoa aiolin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti