lauantai 20. huhtikuuta 2013

Sitruuna-ricottaraviolit

Sitruunassa on jotain ihanan keväisen pirteää. Siksi nämä raikkaanmakuiset raviolit sopivat juuri tähän hetkeen. Jos siis juuri tänään sattuu olemaan kärsivällisyyttä ja aikaa pipertää pastataikinan kanssa. Ohjeen nappasin Sitruunaruoholta (alun perin Jamie Oliverin), joka tosin ei erityisemmin sitä yltynyt ylistämään. Itse kyllä pidin näistä, ja nimenomaan siitä, miten täytteen mieto mutta raikkaan sitruunainen maku antoi tilaa pastan omalle maulle. Mutta menihän näissä taas oma aikansa. Olen sen verran suurpiirteinen ja laiskanpuoleinen ruuanlaittaja, ettei tällainen väkertäminen oikein ole mun juttuni, ainakaan kovin usein. Harmi, sillä kyllä ravioleilla mielellään useamminkin herkuttelisi!




2 hengelle pääruoaksi

reilu puolikas annos pastataikinaa (ohje esim. Myllyn Paras)

Raviolitäyte:
150 g ricotta-juustoa
1,5 kuori ja mehua
kourallinen pecorinoa
kourallinen parmesania
suolaa, pippuria

Salviavoi:
muutama ruokalusikallinen voita
tuoreita salvianlehtiä

Valmista pastataikina. Valmista täyte: pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuori hienoksi raasteeksi. Sekoita sitruunankuoret, rikotta, raastettu parmesanjuusto ja raastettu pecorinojuusto keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Kauli tai veivaa pastataikina pastakoneella ohueksi levyksi. Painele esim. vesilasilla pyöreitä paloja taikinalevystä, täytä ne täytteellä ja sulje taittamalla kahtia ja painelemalla reunat kiinni esim. haarukalla. Keitä runsaassa suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä n. 3 minuuttia. Kaikkia ravioleja ei kannata keittää kerralla samassa kattilassa, etteivät ne liimaudu toisiinsa kiinni: tämän annoksen keitin kahdessa erässä.

Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää salvianlehdet ja anna niiden paahtua voissa rapeiksi. Annostele raviolit lautasille ja kaada päälle salviavoita. Viimeistele annokset vielä pienellä puristuksella sitruunan mehua ja ripauksella raastettua parmesania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti