perjantai 26. huhtikuuta 2013

Parsa-vuohenjuustorisotto

Ah, parsaa! Olen ottanut tämän kevään tavoitteeksi kokata enemmän parsaa kuin aikaisempina vuosina. Vaikka se on aivan ihanaa ruokaa, jostain syystä sen valmistaminen on vain aiemmin jäänyt melko vähälle. Siksi olenkin googletellut innolla erilaisia parsareseptejä, ja tässä niistä tällä hetkellä herkullisin, joka on tullut vastaan. Tässä Pumpkin Jamilta lainatussa (ja ihan hitusen muokatussa) reseptissä on parasta, että parsa saa olla itse pääruoan raaka-aineena, ei pelkkänä lisäkkeenä tai alkuruokana, kuten se usein on (vaikka itselleni ei toki tuottaisi mitään ongelmia syödä parsaa ja hollandaise-kastiketta pääruoan kokoisen annoksen edestä). Tuhti ja kermainen vuohenjuusto takasi menestyksen myös miesasukin lautasella. Parsanmakuista perjantaita kaikille!



2 hengelle pääruoaksi

nippu tuoretta vihreää parsaa
n. 6 dl vettä
sitruunan mehua
suolaa, sokeria

1 iso tai pari pientä salottisipulia
vajaa 2 dl risottoriisiä
kasvisliemikuutio
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
150 g pehmeää vuohenjuustoa
suolaa, valkopippuria
öljyä, voita

Napsauta parsoista kuivat kannat pois ja kuori tarvittaessa kovasta päästä hieman. Keitä parsoja suolalla, sokerilla ja sitruunamehulla maustetussa vedessä n. 5 minuuttia. Nostele parsat keitinvedestä (säästä keitinvesi - siitä tulee kasvisliemen pohja!) ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy. Leikkaa pienemmiksi paloiksi.

Lisää keitinveteen kasvisliemikuutio. Silppua salottisipuli ja kuullota se öljyssä korkeareunaisella pannulla. Kun sipuli on hieman pehmennyt, lisää pannulle riisi ja kuullota kunnes se muuttuu hieman läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja hauduta kunnes viini on lähes kokonaan kiehunut pois. Lisää sitten pannulle kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan sekoitellen, lisää seuraava kauhallinen vasta kun edellinen on imeytynyt. Jatka n. 15-20 minuuttia, kunnes riisi on al dente. Lopuksi sekoita joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa tasaisesti risoton sekaan. Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja valkopippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon parsat, ja anna niiden lämmetä risoton seassa. Annostele lautasille ja viimeistele voinokareella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti