tiistai 19. maaliskuuta 2013

Jokirapupasta

Jälleen yksi aurinkoinen päivä, jee! Aurinkoiseen fiiliksen tuo myös tämä yksinkertainen mutta ihana jokirapupasta, ehkä siksi, että valmistin tätä ensimmäisen kerran miesasukin syntymäpäiväruuaksi eräänä aurinkoisena loppukevään (vai alkukesän?) iltana, ja tätä syödessä maut tuovat elävästi mieleen keväisen hetken. Resepti on ihan megahelppo, mutta jokiravut ja valkoviini tuovat sen verran juhlan tuntua että kelpaa vähän hienommankin päivän sapuskaksi. 


2 hengelle

(pastaa kahdelle, esim. spagetti tai linguine)

200-300 g jokiravunpyrstöjä tilliliemessä
1 nippu kevätsipulia
2 dl kuohukermaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
loraus sitruunan mehua
ripaus suolaa
voita paistamiseen

Keitä pasta ohjeen mukaan. Silppua kevätsipuli pieneksi ja kuullota kevyesti pannulla voissa. Lisää kerma, valkoviini ja reilu puristus sitruunan mehua anna kastikkeen kiehahtaa nopeasti. Lisää ravut, tarkista maku, mausta suolalla ja tarvittaessa lisää sitruunaa. Sekoita pastan kanssa. Ripottele annosten päälle parmesaaniraastetta ja silputtua kevätsipulia. Nauti valkoviinin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti