tiistai 5. maaliskuuta 2013

Jamien halloumisalaatti

Salaatteja olisi kiva syödä enemmän, mutta jotenkin oma mielikuvitukseni joutuu ylitsepääsemättömälle koetukselle yrittäessäni miettiä jotain vaihtelua salaatti-tomaatti-kurkku-feta/mozzarella -linjalle. Siksi olinkin aivan innosta piukeana kun bongasin tämän salaattiohjeen. Tässä on kaikkia lemppareitani: leipäkrutonkeja (nam), granaattiomenaa (nam), jogurttipohjaista kastiketta (nam) ja halloumia (namnam). Ohje on Jamien, joka kutsuu tätä "talvisalaatiksi". Sopii siis nimeltään myös vuodenaikaan (tosin toivottavasti ei enää kauaa!), vaikkakin itse mieltäisin grillatun halloumin ja pirtsakan granaattiomenan ennemminkin kesäisiksi. En, yllätys yllätys, noudattanut ohjetta kirjaimellisesti, vaan ennemminkin suuntaa-antavasti. Jätin esimerkiksi pois fenkolin, joka ei anismaisella makuvivahteellaan kuulu lempivihanneksiini, ainakaan kypsentämättömänä versiona.

Vaikka viikonlopun lumimyräkkä toikin hieman takapakkia kevään odotukseen, sen lähestymisen voi aistia silloin tällöin linnun viserryksessä tai auringon pilkahduksessa. Sen kunniaksi päätinkin vaihtaa myös blogin ulkoasua hieman raikkaampaan ja keväisempään suuntaan. Ihania alkavan kevään tunnelmia kaikille :)


2:lle hengelle

Salaatti:
salaattia
kurkkua
rucolaa / vesikrassia tms
pala vaaleaa leipää
1 halloumi
oliiviöljyä
meri- tai sormisuolaa
1 granaattiomena

Kastike:
100 g turkkilaista jogurttia
2 anjovisfileetä
1 valkosipulinkynsi
loraus sitruunan mehua
rouhaisu mustapippuria

Valmista kastike: surauta jogurtti, anjovikset ja valkosipuli sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta makusi mukaan sitruunamehulla ja mustapippurilla, ja siirrä jääkaappiin odottamaan. Leikkaa leivästä sopivan kokoisia paloja ja paista ne nopeasti pannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi krutongeiksi reilussa lorauksessa oliiviöljyä. Mausta suolalla. Kokoa salaatti kurkusta, revityistä salaatinlehdistä ja rucolasta tai vesikrassista. Lorauta päälle kastiketta, ripottele sekaan leipäkrutongit ja granaattiomenan siemenet (leikkaa hedelmä puoliksi, ota se käteen, pidä lautasen yllä ja hakkaa hedelmää esim. lusikalla tai muusinuijalla niin että siemenet putoilevat sormien välistä salaattiin). Paista lopuksi halloumiviipaleet grillissä tai parilapannulla ja asettele salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti