sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Värikäs salaatti ja tee se itse -pesto

Voi tätä harmautta! Meneillään on ties kuinka mones kymmenes päivä putkeen kun lämpötila roikkuu nollan kieppeillä, sukat kastuvat loskassa uivien kenkien sisällä ja harmaa, painava, loputon pilvimassa painaa sitkeästi ilmaa ja mielialaa alas. En muista milloin aurinko on näyttäytynyt viimeksi. Miltä se edes näyttää? Toivotaan että saadaan vielä nauttia kunnon pakkaskeleistä ja talviauringosta. Sitä odotellessa voi kuitenkin jo lääkitä itseään väriterapian muodossa tällä salaatilla, jonka värit ja raikkaus tuovat auringon hiukan lähemmäksi. Surautin salaattia varten peston itse sauvasekoittimella, se on tosi helppoa! Tosin, note to self, parmesaanin kanssa kannattaa olla varovainen, koska liika juusto tekee pestosta nopeasti paksua kökköä. Tämä oli muuten vasta toinen kerta kun käytin tuota sauvasekoitinta jonka hankkimisesta intoilin kuukausia sitten maa-artisokkakeitto -postauksessa, hups.


Vihreä pesto

1 ruukku tuoretta basilikaa
pari ruokalusikallista pinjansiemeniä
pari ruokalusikallista raastettua parmesaania
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
oliiviöljyä

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kevyesti, älä päästä niitä ruskistumaan. Surauta kaikki aineet sauvasekoittimella tasaiseksi, lisää oliiviöljyä tuntuman mukaan sen verran, että pestosta tulee tarpeeksi löysää. Mausta suolalla, anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.


Värikkääseen salaattiin laitoin tällä kertaa

penne-pastaa, johon sekoitin peston
kanan fileesuikaleita
fetajuustoa
punaista suippopaprikaa
kirsikkatomaatteja
värikästä salaattisekoitusta
paahdettuja pinjansiemeniä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti