maanantai 11. helmikuuta 2013

Bataattiranskalaiset

Olen haaveillut bataattiranujen valmistamisesta siitä asti kun maistoin Vegemestan kyseisiä pölkkyjä. Ah, rapean kuoren alla pehmeä ja makea juures... No, olihan se nyt sanomattakin selvää ettei bataatista itse - varsinkaan uunissa paistamalla - ole kummoisia chansseja saada aikaan pehmenevän rakenteen omaavasta bataatista kovinkaan rapeita ranskalaisia. Maku oli kuitenkin taattua bataattilaatua, ja pötköiksi leikattuja bataatteja oli kiva syödä leikkien että ne olivat oikeita ranuja.


lisäkkeeksi 2:lle hengelle

1 jättimäinen bataatti tai pari pienempää yksilöä
oliiviöljyä
juustokuminaa eli jeeraa
kuivattua timjamia
suolaa
pippuria

Kuori bataatit ja leikkaa ne paksuhkoiksi ranskalaisiksi. Laita ranut kulhoon ja perään reilu loraus oliiviöljyä ja mausteet, sekoita kunnolla. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia tai kunnes ranut ovat kypsiä. Tarjoa esimerkiksi kermaviili- tai jogurttidipin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti