sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Laiskan tytön tomaattikeitto

Tämä tomaattikeitto on tuttavuus jo pitkän ajan takaa, ja vierailee keittiössäni aina säännöllisin väliajoin (tosin nykyään hieman harvemmin kun taloutemme miespuolisen edustajan mielestä ruuan pitää jostain syystä olla pureskeltavaa ja siinä pitää olla lihaa). Keitto on arkinen ja todellakin laiskan kokin versio, mutta sitäkin maittavampi. Jos haluaa tuunata hienommaksi, voi laittaa mukaan ihan aitoakin tomaattia (tosin tähän aikaan vuodesta en voi suositella lähestymään noita hevi-osastolla kelmeän punertavina, mauttomina ja kovina möllöttäviä tomaattihaamuja). Ystäväni on soittanut pari kertaa ruokakaupasta tiedustellakseen mitä aineksia siihen tomaattikeittoon tulikaan. En siis ilmeisesti ole ainoa joka keitosta pitää! Ruuan tulisuus ja valkosipulisuus vaihtelee mielialan mukaan. Tästä ohjeesta tulee n. 3-4 annosta, riippuen syöjien ruokahalusta.


500 g (1 prk) paseerattua tomaattia
1 iso sipuli
2 - 3 valkosipulinkynttä
7 dl vettä
100 g tuorejuustoa (esim. maustamatonta, ruohosipuli tai valkosipuli)
n. 2 pientä kuivattua chiliä, tai chilijauhetta maun mukaan
1 kasvisliemikuutio
0,5 tl sokeria
timjamia
soijakastiketta
öljyä paistamiseen

Pilko sipuli ja valkosipuli, ja kuullota ne murskatun chilin kanssa kattilassa (mielellään pinnoitetussa) pehmeiksi. Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja kasvisliemikuutio ja anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia. Mausta sokerilla, soijakastikkeella (tai vaihtoehtoisesti suolalla) ja timjamilla. Lisää tuorejuusto aivan lopuksi ja sekoita kunnes se on sulanut kunnolla joukkoon. Itse tykkään tarjota keiton raejuuston kanssa, tulee hieman ruokaisammaksi ja sopii mielestäni hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti