maanantai 17. joulukuuta 2012

Päärynä-aurapiiraat

Päärynä ja aurajuusto ovat kerrassaan viehättävä pari, joka sopii erinomaisesti myös joulun makumaailmaan. Näiden piiraiden inspiraation sain selaillessani tuota uusinta Glorian ruoka & viiniä, jossa oli ohje herkullisen kuuloisille päärynä-stiltonpiiraille. Komealta kalskahtavan nimen (stilton, roquefort, gorgonzola... minulle ne ovat yhtä kuin aurajuusto eri kielille väännettynä) omaavat piiraset näyttivät söpöiltä ja makuyhdistelmä hyvältä, mutten jaksanut alkaa vääntämään itse taikinaa. Lehden ohje toimikin siis lähinnä suuntaa antavana inspiraationlähteenä.

Nämä pikkupiiraat maistuvat esimerkiksi glögin kanssa suolaisena vaihtoehtona joulutortuille. Voisin kuvitella nämä hyvin myös vaikkapa (laiskan emännän) uuden vuoden bileiden tarjoilupöytään.


1 paketti lehtitaikinalevyjä
1 iso päärynä
1 pkt aurajuustoa (tai sitten vaikka niitä hienommannimisiä)
chilihiutaleita
sitruunamehua

Sulata lehtitaikina ja leikkaa levyt puoliksi, neliönmallisiksi paloiksi. Laita keskelle aurajuustoa ja muutama siivu päärynää. Voit koittaa "kääriä" taikinan reunoja hieman kuppimalliseksi, jotta aurajuusto ei sulaessaan valu heti pois. Uunissa reunat kyllä palautuvat kypsyessään ja paisuessaan neliömuotoonsa. Purista päälle pikku tippa sitruunamehua antamaan happoa, ja ripottele päälle muutama chilihiutale antamaan potkua. Jos et suuremmin perusta tulisesta, chilin voi jättää hyvin pois. Paista n. 10-15 minuuttia 225-asteisessa uunissa.

1 kommentti:

  1. Olen tehnyt samantapaisia vuohenjuustolla. Täytyypä kokeilla myös näitä.
    http://life-order.blogspot.fi/2013/01/paaryna-vuohenjuustoneliot.html

    VastaaPoista