tiistai 4. joulukuuta 2012

Meksikolainen suklaakana

Tämä on se syy tuohon edellisen postauksen maissitortillakokeiluun. En yleensä harrasta ns. överiylisanoja. Jos ruoka on ihan hyvää, se on ihan hyvää. Mutta tämän reseptin kohdalla täytyy sortua hieman suureellisempaan kuvailuun - kyseessä saattaa nimittäin olla ehkä paras kanaruoka, jota olen maistanut. No kidding. Suklaa ja kana saattaa kuulostaa tällaisen suomalaisjuntin korvaan hieman hassulta ensi kuulemalta, mutta meksikolaisessa keittiössä suklaan käyttö suolaisissa ruuissa ei ole mitenkään tavatonta. Eikä tämä maistunut oikeasti yhtään oudolta, vaan päinvastoin siltä, että kaikki maut - suolainen, makea, tulinen.. olivat taianomaisesti löytäneet keskenään täydellisen harmonian. Bongasin reseptin selaillessani eräällä työtauolla Kodin kuvalehteä taukohuoneessa (kokeiluun tulossa ehkä myöhemmin muitakin kiinnostavia ohjeita kyseisestä numerosta!). Tuosta alkuperäisestä ollaan tosin hieman modattu tätä sellaista pulled chicken -tyylisempää ratkaisua tavoitellen, mikä mahdollistaa tämän tummanruskean kullan nauttimisen helpommin tortillan sisällä. Originaalireseptissä käytettiin kokonaisia broilerin koipinuijia loppuun asti.

Tortillalettujen sisään lusikoitiin lisäksi guacamolea (itsetehtyä, tietysti!) ja punaista salsaa (tällä kertaa purkista, mutta ensi kerralla toivottavasti myös itseväkerrettyä).


2-3:lle hengelle:

3 broilerin koipea (maustamatonta)
1 tl suolaa
1/2 tlk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1/2 sipuli
1 rkl kuivattua chiliä
5 tippaa chipotle tabasco -kastiketta
1/2 dl paahdettuja mantelilastuja
1/4 dl rusinoita
1/2 dl tummaa suklaata (korkea kaakao-%)
2 valkosipulinkynttä
1,5 rkl oliiviöljyä
1/2 tl jauhettua kuminaa
1/2 tl jauhettua kanelia
(koristeeksi tuoretta korianteria)

Irrota kanankoivista nahka, hiero pintaan suolaa ja laita ne uunivuokaan tai pataan. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Soseuta mantelilastut ja kaikki loput ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Kaada kastike kanankoipien päälle. Anna kypsyä 175-asteisessa uunissa n. 2 tuntia, tai kunnes liha irtoaa luista kuin itsestään. Revi lopuksi luut irti ja poista ne padasta, revitty liha jää kastikkeen joukkoon. Tarjoa tortillojen kanssa (tai riisin, kuten alkuperäisessä ohjeessa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti