maanantai 1. lokakuuta 2012

Pinaattikeitto

Tuo tuttu ja turvallinen, nostalginen arkikeitto. En tajua, miksi en ollut aiemmin kokeillut valmistaa pinaattikeittoa itse. Pakastekuutioita olin ostanut useastikin, mutta niiden sulattamisessahan menee suurinpiirtein saman verran aikaa kuin jos keiton valmistaa itse. Tällä kertaa käytin turvallisesti pakastepinaattia, ensi kerralla voisi kokeilla ihan oikeaa tuoretta tavaraa. Ja keiton kaveriksi tietysti keitettyjä kananmunia!


3 rkl margariinia
5 rkl vehnäjauhoja
1 l kevytmaitoa
1 pss pakastepinaattia
ripaus suolaa, sokeria ja valkopippuria

Sulata rasva (mielellään pinnoitetussa) kattilassa. Lisäää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää maitoa ensin vähän, ja sekoita niin että margariini-jauhoseos sekoittuu aivan tasaiseksi. Kukaan ei halua pinaattikeittoonsa paakkuja! Lisää loppu maito sekä pinaatit. Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia. Mausta suolalla, sokerilla ja valkopippurilla. Tarjoa leivän ja keitettyjen kananmunien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti