maanantai 8. lokakuuta 2012

Pinaatti-vuohenjuustolasagne

Lasagne on yksi niistä mahtavista ruuista, joita voi ja kannattaa tehdä reilumpi satsi kerralla ja syödä sitten pari päivää. Se vain paranee jääkaapissa seuraavaa ruokailua odotellessa. Vaikka valmistaminen vaatii hieman vaivaa (no ei paljoa), niin tätä voisi melkein kutsua laiskottelijan ruuaksi. Omilla makunystyröilläni on kuitenkin jostain harmillisesta syystä jotakin tavallista jauhelihasta valmistettua lasagnea vastaan. Tykkään kyllä tomaattikastikkeesta, jauhelihakastikkeesta ja juustosta, mutta jokin tässä yhdistelmässä mättää juuri lasagnen kohdalla. Kyllähän sitä tulee välillä syötyä, ja miesasukki valmistaa jopa minun makuuni oikein kelpolassea (luulisin että normaalin ihmisen makuun se on ihan superhyvää). Tässä ohjeessa jauheliha on kuitenkin korvattu pinaatilla ja vuohenjuustolla, ja kyllä upposi!


lasagnelevyjä
1 rasia tuoretta pinaattia
1 prk tomaattimurskaa (esim. yrttimaustettua)
1 pkt vuohenjuustoa
1 sipuli
1 dl juoksevaa margariinia
n. vajaa desi vehnäjauhoja
0,5 l maitoa
150 g juustoraastetta
suolaa, pippuria, oreganoa
öljyä

Silppua sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää pinaatinlehdet ja freesaa niitä hetki sipuleiden kanssa. Lisää tomaattimurska, mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Valmista juustokastike: kuumenna margariini pinnoitetussa kattilassa, vatkaa joukkoon sopiva määrä vehnäjauhoja. Kun seos on tasaista lisää maito. Kuumenna ja lisää joukkoon n. 100 g juustoraastetta, sekoita kunnes juusto sulaa. Kokoa lasagne vuokaan: pohjalle hieman tomaattikastiketta, niiden päälle lasagnelevyjä, tomaattikastiketta, vuohenjuustoviipaleita, juustokastiketta, lasagnelevyjä, tomaattikastiketta, vuohenjuustoviipaleita, juustokastiketta, päällimmäiseksi lasagnelevyjä. Ripottele päälle vielä loput juustoraasteesta ja paista 225-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti