tiistai 16. lokakuuta 2012

Palak paneer

Ohops, melkein viikko taas vierähtänyt ilman bloggausta. Taisi sittenkin käydä niin että syksyn koulu- ja työhommat (ja kaikki muut mahdolliset) ovat imeneet mustakin ylimääräisiä mehuja. Paitsi ettei ole ollut luppoaikaa jota käyttää kirjoitteluun, ei ole myöskään kiireen keskellä jaksanut katsella kamalasti uusia reseptejä ja ruokainspiksiä. Useimpina päivinä on päädytty johonkin tuttuun, helppoon ja turvalliseen sapuskaan. Tässä kuitenkin yksi uusi tuttavuus viime ajoilta, intialainen pinaattikastike palak paneer. Neuvoa katselin Pirkan sekä Pumpkin Jamin ohjeista. Oikeasti tähän tulisi paneer-juustoa, mutta esimerkiksi supisuomalainen leipäjuusto käy erittäin mainiosti, se pehmenee lämmitettäessä ihanaksi. Koska tein tätä ekaa kertaa, käytin mausteita aika varoen. Lopputuloksena oli suhteellisen mieto kastike, ensi kerralla aion tuplata mausteet. Ja hah, ai niin: yritettiin räpeltää itse naan-leipää lisukkeeksi, mutta eihän siitä oikein mitään tullut. Sen ohjetta saatte siis odottaa jahka saan omat kokeiluni onnistumaan :D


1 pkt leipäjuustoa
1 pss pakastepinaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl garam masalaa
2 dl ruokakermaa
ripaus suolaa

Silppua sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä. Lisää jeera, garam masala ja raastettu inkivääri. Kuullottele pannulla kunnes maut aukeavat. Lisää pinaattikuutiot ja kuumenna kunnes ne ovat sulaneet ja pinaatti sekoittunut pannulle. Lisää sitten ruokakerma ja kiehauta. Mausta suolalla. Lisää kuutioitu leipäjuusto vasta aivan lopuksi, niin että se vain hieman lämpenee eikä muutu mömmöksi. Tarjoa riisin ja naan-leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti