sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Jokirapu-hummeririsotto

Miesasukki bongasi tämän houkuttelevan risoton Avaruusasemalta, ja pakkohan sitä oli lähteä itsekin kokeilemaan. Meillä vietiin yksikertaistaminen vielä astetta pidemmälle, sillä oikeaa hummerilientä kun ei kaupastamme löytynyt, jouduimme tyytymään hummerifondiin. Itse en ole kumpaakaan kyseisistä tuotteista aiemmin maistanut, joten ei hajuakaan kuinka erilaisia ovat. Hummerifondista tuli melko kirpeä maku risottoon, mutta tykkäsimme molemmat kyllä kovasti. Tillikin jäi meidän versiostamme rannalle. Risotto maistui ihanalta perjantaisena koti-iltana turvallisen perusvalkkarimme Cono Sur Rieslingin toimiessa palanpainikkeena.



reilu annos 2:lle hengelle

2,5 risottoriisiä
200 g jokiravunpyrstöjä tilliliemessä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan mehu
2 rkl hummerifondia
n. desi ruohosipulia
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl mascarponea
25 g voita
8 dl vettä
öljyä paistamiseen
suolaa, valkopippuria

Kuumenna vesi pienessä kattilassa ja sekoita siihen hummerifondi. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa tai korkeareunaisessa pannussa. Lisää riisi ja kuullota. Lisää valkoviini ja anna kiehua kasaan kunnes neste on haihtunut melkein kokonaan. Ala lisäämään hummerilientä aina kauhallinen kerrallaan, lisää uusi kauhallinen vasta kun edellinen on lähes imeytynyt. Anna risoton kiehua samalla rauhallisesti, sekoittele koko ajan. Kun riisi on al dente (n. 20 minuutin kuluttua), tarkista maku ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Purista sekaan sitruunamehu, lisää voi, mascarpone ja ruohosipuli. Lisää aivan viimeiseksi ravut, ja kuumenna kevyesti.

1 kommentti:

  1. Laitan usein katkaravut risottoon, se on tosi hyvä. Kokeile laittaa myös vähän sahramia :)

    VastaaPoista