perjantai 5. lokakuuta 2012

Borssikeitto (kasvis)

Keittolinjalla jatketaan. Kuten myös sesongin kasvikset -linjalla! Miesasukki oli taannoin pari päivää reissussa, joten minulle tarjoutui oiva tilaisuus kokeilla ruokia jotka eivät välttämättä menisi hänen seulastaan läpi. Kuten kasvisborssikeitto. On vaikea keksiä toista keittoa, joka sopisi yhtä hyvin sateiseen, kylmään ja pimeään lokakuun iltaan, ja vieläpä hyödyntäisi täydellisesti kauden juureksia. Ja punajuuri tekee keitosta vielä niin houkuttelevan värisen, ah. Tämähän olisi myös aivan supervähäkalorista... mikäli ei iskisi päälle valtavaa smetanaklönttiä niinkuin minä. :D Ohje on hieman muokattu ja lihaton versio Maku-lehden reseptistä.

Ai niin, miesasukki maisteli keiton jämät tullessaan kotiin ja kaikista epäluuloistani huolimatta antoi jopa kehuja.


(kuva on kauhea koska järkkärikin oli reissussa)

n. 4:lle hengelle

3 isoa porkkanaa
2-3 punajuurta
puolikas iso valkokaali
1 punasipuli
2 kasvisliemikuutiota
n. 10 dl vettä
ripaus timjamia ja mustapippuria
öljyä
loraus punaviinietikkaa (ei ollut, käytin vaaleaa balsamicoa)

Leikkaa kaali ja punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuori punajuuret ja porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuullota kaikkia kasviksia kattilassa, kunnes ne pehmenevät hieman. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet, keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Tarkista maku, mausta lisää tarvittaessa. Tarjoa smetananokareen kera.

1 kommentti:

  1. Oi oi! Kiva löytää kasvisruokia blogeista! :) Tätä on pakko kokeilla! :)

    VastaaPoista