tiistai 4. syyskuuta 2012

Pari sanaa pavuista

Kaikki varmaan tietävät ne pakastealtaasta löytyvät vihreät pitkulapavut. No nehän eivät ole mitenkään kovin erikoisen makuisia - ihan ok, mutta lähinnä niitä syö siksi että tulisi syötyä jotain vihreää ja terveellistä. En ollut koskaan aikaisemmin maistanut (enkä muistaakseni edes nähnyt? ainakaan tiedostanut nähneeni) kyseisiä papuja tuoreena. Nyt niitä saa! Papuja oli ilmestynyt lähikauppaamme, ja lähes samanaikaisesti putosi postiluukusta myös Glorian ruoka&viini, jossa olikin pitkäpavuista iso juttu ja muutama resepti. En lähtenyt vielä testaamaan Glorian ohjeita, mutta inspiroiduin kuitenkin ostamaan papuja. Eivät muuten olleet hinnallakaan pilattuja, vajaa 7 euroa kilo, ja nuo pavuthan eivät paina yhtään mitään.

Pavuista napsautetaan poikki varrentynkä, ja ennen valmistusta ne tulee vielä nopeasti ryöpätä, kiehauttaa kevyesti suolatussa vedessä viitisen minuuttia. Pavuissa on jonkinlaista myrkyllistä ainetta, joka muuttuu vaarattomaksi kuumennettaessa. Nyt ensimmäisellä kokeilukerralla tyydyin vaan paistamaan pavut ryöppäyksen jälkeen voissa, pilkoin sekaan yhden valkosipulin makua tuomaan. Tuskin tarvitsee edes sanoa, että maku oli hieman eri kuin pakasteversiossa. Ensi kerralla aion pilkkoa pannulle lisäksi pekonia, tai testata jotain Glorian papuohjeista. Toivottavasti tuoreita papuja saa kaupasta vielä jonkin aikaa, tässä on nimittäin mainio ja terveellinen lisäke paistetulle kalalle, kanalle tai vaikka grillipihville!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti