keskiviikko 29. elokuuta 2012

Spaghetti meatballs

Tämä on sitä kuuluisaa lohturuokaa eli ameriikkalaisittain comfort foodia (sitä yleensä melko epäterveellistä ruokaa mistä Rachel Ray aina puhuu telkkarissa) parhaimmillaan. Pastaa, lihapullia ja tomaattikastiketta Kaunotar ja Kulkuri -tyyliin. Lihapullien turvalliseen syliin on hyvä palata silloin kun kaipaa jotain maukasta, tuhtia, lihaisaa ja helppoa. Ohjeessa ei sinänsä ole mitään erikoista, mutta tämmöistä nyt tuli tuossa yksi päivä tehtyä. Lähinnä pidän tätä blogia muutenkin enemmänkin mitä tänään syötäisiin? -tarkoituksessa, oma luovuuteni ja taitoni kun eivät kovin monimutkaisten omien reseptien luomiseen ihan riitä. Tätä syödessä muisti, että lihapullat ovat vaan niin hyviä.


2 hengelle (tosi reilu annos, ehkä sittenkin kolmelle?):

400 g jauhelihaa
1 dl kermaviiliä
1 kananmuna
3/4 sipulikeittopussista
1 tlk (n. 500 g) tomaattimurskaa (yrttimaustettua)
1 dl ruokakermaa
tuoretta basilikaa
suolaa, pippuria, sokeria
parmesaania

Keitä spagetti ohjeen mukaan. Sekoita kulhossa jauheliha, kermaviili, kananmuna ja sipulikeittoainekset tasaiseksi lihapullataikinaksi. Pyörittele taikinasta haluamasi kokoisia lihapullia, asettele pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin vartti, tai kunnes pallerot näyttävät kypsiltä (optimaalinen aika riippuu tietty lihapullien koosta). Anna lihapullien vetäytyä hetki uunista tultuaan, näin ne säilyttävät paremmin rakenteensa eivätkä murene kastikkeen joukkoon. Hauduta tomaattimurskaa korkeareunaisella paistinpannulla hetki, ja mausta suolalla, pippurilla sekä pienellä ripauksella sokeria. Voit myös silputa sekaan hieman tuoretta basilikaa. Lisää kerma, jos haluat oikein täyteläistä kastiketta, voi lorauttaa kokonaisenkin purkin. Itse laitoin puolikkaan. Lopuksi kääntele kypsät lihapullat kastikkeen joukkoon. Tarjoa pastan, parmesaanilastujen ja tuoreen basilikan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti