lauantai 18. elokuuta 2012

Punaherukkalikööri

Punaviinimarjojen tuhoamisoperaatio jatkuu. Tässä on aikuisille oikein kätevä tapa upottaa reilusti marjoja hyötykäyttöön, josta nautitaan sitten myöhemmin syksyllä pimeiden iltojen piristykseksi. Kyllästyttääkö ainainen joululahjojen perässä kaupoissa juokseminen? Likööriähän voi tehdä vaikka reilummin ja pullottaa ystäville joululahjaksi. Samalla on jokavuotiset lahjaongelmatkin ratkaistu! Aktiivinen työskentely tässä reseptissä vie noin 5 minuuttia (no lisäksi pitää kipaista tietysti kipaista Alkossa). Tämän helpompaa marjaohjetta ei varmasti ole olemassakaan:

1 annos (kuvassa 2 annosta):

0,5 l viinaa
0,5 l sokeria
0,5 l marjoja (mieluiten happamia, esim. puna- tai mustaviinimarjoja, karviaisia tai puolukoita)

Puhdista marjat. Kaada kaikki ainekset isoon tiiviskorkkiseen lasipurkkiin. Sekoittele hieman. Anna seistä huoneenlämmössä mielellään pimeässä paikassa vähintään 3 kuukautta, pidempikään aika ei ole pahitteeksi. Purkkeja voi välillä ravistella hieman, jotta ainekset sekoittuvat paremmin. Siivilöi marjat pois ja pullota. Jos mahdollista, anna seistä pulloissa vielä pari viikkoa ennen tarjoilua. Nauti hyvässä seurassa!


3 kommenttia:

  1. Onko tuo punaherukoista tehty likööri hyvää? Melkein kaikkea muuta mahdollista ollaan jo tehty, mutta tuota ei olla testattu :) Omia suosikkeja on kumkvattilikööri, kriikunalikööri ja mustikkalikööri.

    VastaaPoista
  2. Kyllä se täällä ainakin meni nopeasti parempiin suihin :) Meillä on tehty tämän lisäksi karviaisista ja puolukoista, aika yllättävän samanmakuista noista kaikista hapokkaista marjoista on tullut. Kumkvatti kuulostaa jännittävältä! Ehkä voisi itsekin kokeilla jotain vähän eksoottisempaa joskus..

    VastaaPoista
  3. Me ollaan kanssa testattu karviaisia ja hyvää tuli. Nytkin on pari tölkillistä karviaislikööriä tulossa :) Täytyy varmaan uskaltaa kokeilla noita punaherukoitakin. Mustaherukkaa testattiin viime vuonna ja siitä en kauheasti tykännyt.

    VastaaPoista