maanantai 20. elokuuta 2012

Nopeaa broileria curry-kookoskastikkeessa

Se olisi taas maanantai, mutta onneksi meikäläistä ei vielä toistaiseksi koulu eivätkä edes työkiireet paina. Silti arkipäivä on aina arkipäivä, ja toisen puoliskon ollessa töissä ei oikein osaa mieltää itsekään olevansa lomalla. Viikon alun kunniaksi pistänkin tulemaan erittäin helppoa ja nopeaa, mutta kuitenkin mukavaa aasialaista twistiä arkipäivään tuovaa reseptiä. Itse en ollut aiemmin kokeillut omissa kokkauksissani currytahnaa, vaikka pidänkin kovasti esimerkiksi thaimaalaisista curryruoista (ravintolakokin valmistamina, tähän asti siis). Joten tämä toimi siis omana tutustumisreseptinäni kyseiseen raaka-aineeseen. Väri oli punainen. Tahnan annostuksella voi mukavasti vaihdella ruuan tulisuusastetta oman mielen mukaiseksi. Pari lusikallista antoi pientä potkua, mutta ei sen kummempaa polttelua. En sitten tiedä kuinka paljon tahnojen vahvuus vaihtelee valmistajan mukaan, itselläni oli käytössä opiskelijan luottoystävää Pirkkaa. Maista ja lisää tarvittaessa -tekniikka lienee paras kaveri tässäkin asiassa.


2 hengelle:

350 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
2 rkl punaista currytahnaa (tai oman maun mukaan)
2,5 dl Cocos & Lime -ruokakermaa (Valio)
100 g pakastemaissia
suolattuja ja paahdettuja cashew-pähkinöitä
öljyä paistamiseen
(suolaa / soijakastiketta)

Ruskista broilerin suikaleet pannulla öljyssä. Sekoita currytahna suikaleisiin (maltillisesti tässä vaiheessa, myöhemmin voi lisätä jos on tarvis). Lisää kerma ja maissit, anna hautua hetken aikaa. Tarkista mausteet, lisää suolaa tai soijakastiketta tarvittaessa. Tarjoa riisin kanssa ja ripottele annosten päälle cashewpähkinöitä ja esimerkiksi tuoretta korianteria (joo, kuvassa on valitettavasti basilikaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti