torstai 2. elokuuta 2012

Kokonaisena grillattua siikaa ja lemon posset

Ah, nyt on päästy taas pitkästä aikaa grillin ääreen. Grillausilmatkin suosivat, ja eilen illalla grilliin pääsivät makoilemaan kokonaiset siiat. Kalatiskiltä ei tällä kertaa löytynyt muuta kalaa kokonaisena, joten saimme tyytyä pieniin siikoihin. Ennen hieman suurempaa kalaa grillanneina huomasimme, että maut tarttuvat pikkusiian ohuenohuen nahkan läpi aivan eri tavalla kuin isoveljiensä. Suolakäsi tulee siis pitää näiden kanssa jatkossa hieman paremmin kurissa. Kaveriksi tehty tilli-kermaviilikastike taittoi kuitenkin suolaisuutta mukavasti, ja herkkua oli.

Ripottelimme merisuolaa perattujen siikojen sisälle sekä ulkopinnalle, ja käärimme kalat kelmuun suolaantumaan jääkaappiin pariksi tunniksi. Ennen grillausta huuhtelimme suolat pois, laitoimme hieman maltillisemmin uutta tilalle, ja lisäksi siikojen sisään pari sitruunanlohkoa ja tillinvarsia. Siiat pääsivät grilliin foliokääröissä, ja 15-20 minuutin jälkeen lautasille nautittaviksi hapokkaan kirpeän Moselland Riesling Trockenin ja taivaallisen hyvien uusien perunoiden kera.


Jälkiruuaksi tein lähes joka ikisessä ruokablogissa tänä kesänä kokeiltua, Glorian ruoka&viini -lehdestä poimittua lemon posset -sitruunavanukasta. Olihan sitä aivan pakko kun kaikki muutkin. Raaka-ainelistan lyhyys myös kiinnosti: eikö noin helppo jälkkäri ole liian hyvää ollakseen totta? Epäilyni romuttuivat, vanukas oli aivan ihanaa. Tätä olisi helppo tehdä isommallekin porukalle. Kahdelle hengelle tein Glorian ruoka&viini -reseptin 3/4-kertaisena, eli hieman reilummat annokset. Kuohukerma oli kuitenkin sen verran tuhtia, että ehkä olisi vain pitänyt uskoa lehden annoskokoja. Jälkkäriaika venyi hieman myöhäiseksi, mistä syystä tummahko kuva.


4 hengellle:


4 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1 dl sitruunan mehua

Mittaa sokeri ja kerma pinnoitettuun kattilaan, keitä kolmisen minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon sitruunamehu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria tai sitruunaa. Kaada tarjoiluastioihin ja siirrä astiat kelmulla peitettynä jääkaappiin vähintään 2,5 tunniksi. Koristele lopuksi esimerkiksi tuoreilla marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti