maanantai 6. elokuuta 2012

Grillattu halloumisalaatti

Reseptilähteeni ovat näköjään menneet melko yksitoikkoisiksi, mutta tässäpä siitä huolimatta vielä lisää heinäkuun ruoka-pirkan satoa. Eipä sillä, erittäin onnistunut ohje on mielestäni kyseessä. Mukavan yksinkertainen mutta oikein kiva ja kesäinen lisäkesalaatti vaikkapa kunnon grillipihville. Tiedättehän sen tunteen kesämökillä, kun kaiken muun paitsi grillatun ruuan tekeminen tuntuu huijaukselta (se on kesä ny, perkele!). Mikäpä siis mahtavampi ratkaisu kuin grillata myös salaatti! Kotimaiset kesäkurpitsatkin ovat nyt sopivasti sesongissa. Ja taitaa kyllä olla niin, että jos ruokaan tulee halloumia niin eihän se oikeastaan voi ollakaan muuta kuin järjettömän hyvää.


2 hengelle (ainoaksi) lisäkkeeksi

1 rasia isoja kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 pkt halloumia
1 ruukku rucolaa

Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1-2 rkl vaaleaa balsamicoa
ripaus kuivattua minttua (mökillä ei ollut, korvasin yrttisekoituksella)
ripaus suolaa, mustapippuria ja sokeria

Sekoita kastike valmiiksi pieneen kulhoon. Viipaloi kesäkurpitsat ja halloumi, puolita tomaatit. Sivele vihanneksiin ja halloumisiivuihin reilusti kastiketta. Paista tai grillaa halloumit ja kesäkurpitsat ritilällä. Tomaatit kannattaa lämmittää varovasti grillissä esimerkiksi foliovuoassa tai käärössä, jotteivät ne kypsy mössöksi. Levitä salaattitarjottimelle suurin osa rucolasta, ja kokoa grillatut ainekset rucolapedille. Heittele vielä loput rucolat koristeeksi salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti