perjantai 27. heinäkuuta 2012

Kesäinen persikkapizza

Yksi parhaita juttuja kesässä (mansikoiden, kesäsipulin, tillin ja uusien perunoiden ohella) on se että täällä peräpohjolassakin on saatavilla lempparihedelmiäni nektariinia ja persikkaa, ja vieläpä jopa kypsässä ja mehukkaassa muodossa. Joo joo, ne eivät ole tietenkään kotimaisia ja lähiruokaintoilijat ovat jo varmaan matkalla mestaamaan minua, mutta noita pulleita ja kauniin värisiä hedelmiä ei vain voi vastustaa.

Reseptin tähän kesäpizzaan löysin jo alkukesästä ihanan houkuttelevilla kuvilla koristellusta love & olive oil -blogista (sieltä löytyy myös astetta ammattimaisemmat kuvat tästäkin ruuasta), jossa on muuten paljon muitakin ohjeita jotka kutkuttelevat testaamaan.. Vaikka pizza oli kaunis ja hyvän makuinen, odotin siltä ehkä hieman liikaa ja jouduin pikkuisen pettymään kun makuelämys ei ollutkaan niin maailmaa mullistava kuin kuvittelin. Tämä oli ensimmäinen white pizza -kokemukseni, joten ehkä en vain osannut suhtautua vielä kunnolla pizzaan ilman tomaattikastiketta. Ruoka kaipasi minusta ripauksen enemmän suolaisuutta. Lisäksi ensi kerralla en kyllä laita balsamicoa pizzan päälle ennen paistamista, mielestäni turhaa ja rumentaa pizzaa. (Itse asiassa alkuperäisen reseptinkään kuva ei yhtään näytä siltä että balsamico olisi käynyt uunissa..?) Kaikesta huolimatta ei kannata jättää kokeilematta. Kuten puoliskoni asian ilmaisi: "Ihan validia kamaa."



puolikas annos pizzataikinaa (ohje löytyy mm. täältä)
2 isoa tuoretta persikkaa
1 pallo mozzarellaa
1 pötkö vuohenjuustoa
oliiviöljyä
1 dl balsamico-viinietikkaa
tuoretta basilikaa

Valmista balsamicosiirappi keittämällä balsamicoa pienessä pinnoitetussa kattilassa n. 15 minuuttia, tai kunnes se on tiivistynyt siirapinomaiseksi. Varo keittämästä liikaa ettei siirapista tule turhan paksua. Tee pizzataikinasta kaksi ohutta pizzapohjaa ja sivele ne ohuesti oliiviöljyllä. Laita täytteeksi siivutettua vuohenjuustoa ja mozzarellaa sekä persikkasiivuja. Pirskottele päälle hieman balsamicosiirappia ja paista pizzat yksi kerrallaan esikuumennetulla pellillä 275-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia. Lopuksi pirskottele vielä päälle hieman lisää balsamicosiirappia ja ripottele koristeeksi suikaloituja basilikan lehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti