keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Tuorejuustolohi ja melonisalaattia

Kalaa pitäisi syödä enemmän. Se on hyvää ja superterveellistä. Miksi sitä tulee syötyä niin vähän? Tietysti hinta tulee näin opiskelijabudjetilla usein vastaan.. Lohi on tosin valmiiksi pakattuna monesti edullisessa tarjouksessa, mutta millä ihmeellä kahdestaan saa syötyä valtavan kilon vonkaleen! Ärsyttävää kun ei löydy pienempiä paketteja. Ja muutenkin olisi kiva syödä välillä jotain muutakin kalaa kuin sitä iänikuista lohta. No, nyt kirjolohi sattui kuitenkin olemaan ihan kalatiskilläkin siedettävän hintaista ja mehän käytimme tilaisuuden hyväksi.

Tässä herkullinen lohivinkki á la laiskat sunnuntai-ihmiset. Kyytipojaksi tehtiin raikasta meloni-aurajuustosalaattia (melonikin oli tarjouksessa, win!).


Salaatti:
salaattia
kurkkua
cantaloupemelonia
aurajuustoa

Tuorejuustolohi:
400 g lohifilettä
muutama ruokalusikallinen maustettua tuorejuustoa (esim. ruohisipuli, yrtti, katkarapu..)
sitruunapippuria
suolaa

Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä. Leikkaa lohifile kahdeksi palaksi ja aseta vuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle reilusti suolaa ja sitruunapippuria. Tähän väliin sopisi varmaan vielä sitruunamehu jos sellaista sattuu olemaan käsillä. Levitä fileiden päälle muutama ruokalusikallinen mieleisesi makuista tuorejuustoa, ja kypsennä 175 asteisessa uunissa fileiden koosta riippuen 15-20 minuuttia. Loppuvaiheessa uunin lämpötilaa voi tarvittaessa hieman nostaa. Tarjoa salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti