torstai 19. heinäkuuta 2012

Sitruunainen pestolohi

Tässäpä taas yksi älyttömän helppo uunilohi-idea. Äiti oli reseptin bongannut Pirkan sivuilta ja tarjoili torilta tuotujen ihanien uusien perunoiden seurana. Hyvä äiti! Kaikki tykkäsivät, ja tätä tehdään varmasti joskus myös meillä kotona. Juuri tällaisia iisejä ja erilaisia kalareseptejä pitäisi keräillä varastoon, niin tulisi laitettua kalaa ehkä vähän useamminkin. Kivaa vaihtelua pelkälle suolalle ja sitruunapippurille. Ja aika terveellistäkin?


lohifilettä
Pirkka sitruunapestoa
pinjansiemeniä
suolaa

Aseta lohifileet uuninpellille tai vuokaan nahkapuoli alaspäin ja viillä niihin syviä viiltoja melkein nahkaan asti. Ripottele päälle reilusti suolaa. Sivele sitruunapestoa viiltojen sisään ja vielä reilulla kädellä fileiden päälle. Ripottele päälle pinjansiemenet. Paista 200-asteisessa uunissa fileiden koosta riippuen n. 15-20 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Kiitos reseptistä! bongasin sen itsekin aikoinaan jostain ruokalehdestä ja harmitti kun hukkasin sen. Netistäkään ei löytynyt kuin vasta täältä. Ihana herkku <3

    VastaaPoista