torstai 5. heinäkuuta 2012

Seuraavan päivän perunasalaatti

Jos luulet että perunasalaatti on vain vappuna nakkien kera mätettävää majoneesia ja nihkeitä suolakurkkuja, kannattaa ehkä hieman avartaa näkemystä. Millä perusteella majoneesimössöä muuten edes kutsutaan salaatiksi? Tässä hieman raikkaampi (ja paljon terveellisempi) versio kyseisestä sapuskasta. Salaatti on myös näppärä keino saada edellisenä päivänä keitetyt uudet perunat hyötykäyttöön. Myönnetään tosin että tämä salaatti oli aivan täysin suunniteltu juttu, sillä paloin halusta testata jotain tällaista kun omatkin perunasalaattikokemukseni perustuvat lähinnä makkaran kera mökkireissuilla nautittuun kalorimössöön, busted. Ja hyväähän tämä oli. Varmaan maistuisi vielä paremmalta raikkaassa ulkoilmassa grilliherkkujen lisäkkeenä!

(resepti hieman yksinkertaistettu versio Tee ite parempaa -blogin ohjeesta)


keitettyjä uusia perunoita (kylmiä siis)
kirsikkatomaatteja
kesäsipulia
tilliä
murustettua fetaa
loraus oliiviöljyä
reilu ripaus suolaa
roiskaus sitruunamehua

Helpoin ohje tähän mennessä: sekoita ainekset ja syö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti