maanantai 2. heinäkuuta 2012

Mausteinen makkarapasta

Perjantaisten raviolien jäljiltä jäänyt pastataikinan puolikas piti saada hyötykäyttöön (pastataikina kun säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään varsin siedettävästi), mielellään helppoon ja nopeaan sellaiseen. Ollaan tehty tätä makkarapastaa muutamaan otteeseen, on niin vaivatonta ja kuitenkin tosi hyvää. Makkaraksi sopii mainiosti mikä tahansa hieman voimakkaampi laji, esimerkiksi bratwurst tai chorizo. Sieninä on meillä kustannus- ja saatavuussyistä aina käytetty herkkusieniä, mutta muutkin sienet luultavasti sopisivat tähän hyvin, ellei jopa paremmin. Herkkusienet kun tuppaavat olemaan aika miedon makuisia. Tällä kertaa hyödynnettiin niin ikään ravioleista jäänyt tuore pinaatti, mutta vihreäksi ainekseksi sopii hyvin myös jokin tuore yrtti, esimerkiksi timjami tai persilja. Pastan voi tehdä myös ilman kermaa, mutta täyteläisen kermainen kastike onnistuu aina houkuttelemaan sen verran että yleensä sitä tulee laitettua :)

Niin ja pahoittelut rumasta kuvasta, annos on melkoisen väritön ja epäkuvauksellinen - mutta onneksi maku ratkaisee!


tuorepastaa (2 hengelle)
1 pkt mausteista makkaraa, esim. bratwurstia (kuten meillä tällä kertaa) tai chorizoa
tuoretta pinaattia, timjamia, persiljaa tai vastaavaa
sieniä
pari valkosipulin kynttä
2 dl ruokakermaa
kuivattua chiliä
suolaa
öljyä paistamiseen

Keitä pasta ohjeen mukaan. Pilko makkarat, sienet ja valkosipulit, ja ruskista ne öljyssä pannulla. Pilko "vihreä aines" ja lisää suht loppuvaiheessa. Mausta chilillä ja suolalla makusi mukaan. Lisää paistokseen kerma, ja kuumenna hetki. Valuta pasta, kaada se takaisin kattilaan ja lisää hieman öljyä. Kaada kastike kattilaan pastan sekaan ja sekoita. Tarjoa parmesaaniraasteen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti