perjantai 13. heinäkuuta 2012

Kinkku-pekonipiiras

Periaatteessa en näe mitään estettä sille että alkaisin kasvissyöjäksi. Pidän kasvisruoasta kovasti ja syönkin nykyään suhteellisen kasvispainotteisesti. Mutta sitten toisaalta... joskus ihminen vain tarvitsee pekonia. Kuten tänään. Tai no oikeasti toissapäivänä. Ihanaa, suolaista, rasvaista, epäterveellistä pekonia. Tässäpä yksi mehevä idea pekonin nauttimiseen: aivan superhyvä kinkku-pekonipiirakka. Tästä ohjeesta menee kaikki kunnia ja glooria miesasukille, itsehän en itseasiassa ole koskaan tätä piirakkaa tehnyt. Tosin syönyt sitäkin useammin ja suurella ruokahalulla. Sopisi hyvin vaikka tupareihin tai illanistujaisiin suolaiseksi, ja maistunee paatuneillekin lihansyöjille varmasti, koska tässä ei ole mitään kasviksia. No sipulia on, mutta ei sitä lasketa. Ja jos laittaa lautaselle kaveriksi vähän vihanneksia niin tulee myös hiukan parempi omatunto!

Ohje on aika reilun kokoinen, joten jos ei käytä isoa piirakkavuokaa, kannattaa ehkä hieman vähentää aineksia. Pieneen vuokaan tehtynä tästä tulee mielestäni ihan liian paksu, mikä ei sovi ollenkaan näin tuhdille piiraalle.


1 pkt piirakkataikinaa
1 pss kinkkusuikaleita
1 pkt pekonia
1 prk kermaviiliä
1 pieni pussi juustoraastetta
1 kananmunaa
1 punasipuli

Sulata pakastetaikina ohjeen mukaan. Ruskista pannulla pekoni ja pieneksi pilkottu punasipuli. Sekoita kulhossa kananmunat, kinkkusuikaleet, juustoraaste ja kermaviili. Lisää sekaan hieman jäähtynyt pekoni-sipulipaistos. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja kaada päälle täyte tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, tai kun piirakka on saanut mukavasti väriä pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti