tiistai 24. heinäkuuta 2012

Katkarapupaistos

Miesasukki ja minä olimme omilla tahoillamme tutustuneet katkarapupaistokseen, tai katkarapukasariin, miten sitä nyt haluaakaan kutsua. Itse olin tehnyt aikaisemmin tujumpaa turkkilaista karides cuvecia, hän taas hieman lempeämmän tomaattista Pastanjauhajien versiota ruokalajista. Yhteiselossa joutuu toisinaan tekemään myönnytyksiä myös keittiön puolella, toinen ei esimerkiksi jaa mieltymystäni tulisesti maustettuun ruokaan... Näinpä teimme tällä kertaa kompromissin ja fuusioimme omat reseptimme. Tai no oikeastaan vain lisäsimme chilillä hieman potkua hänen reseptiinsä. Ja siitä tulikin itseasiassa neljällä chilillä aika tulista (eli just hyvää!). No yhtäkaikki: tämä on hyvää, chilillä tai ilman, kannattaa kokeilla.


180 g kuorittuja pakastekatkarapuja
1 tlk (500 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 sipuli
n. 5 valkosipulinkynttä
tuoretta basilikaa
2-4 kuivattua chiliä
1 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
juustoraastetta tai parmesaanilastuja
suolaa, pippuria, öljyä

Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli  kattilassa (mielellään pinnoitetussa), ja murusta sormin joukkoon kuivattu chili. Lisää tomaattimurska ja vesi, ja murenna sekaan kasvisliemikuutio. Anna kiehua hetki. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla. Lisää katkaravut ja kuumenna vain sen verran että ravut sulavat ja kuumenevat. Ripottele päälle juustoraastetta ja tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti