maanantai 30. heinäkuuta 2012

Halloumi-persikkasalaatti

Kesäpersikkateemalla jatketaan kuten edellisessä postauksessa! En vain pääse yli siitä miten hyviä ne ovat. Nyt sesonki alkaa jo olla lopuillaan mutta onnistuin löytämään muutaman mukavan kypsän yksilön hedelmäosastolta. Persikan maut pääsevät oikeastaan parhaiten oikeuksiinsa käyttämällä viipaleita nopeasti pannulla tai grillissä, kuten tässä ohjeessa on tehty. Halloumi-persikkasalaattia olen tehnyt äidin jalanjäljissä. Hän sekoittaa vielä itse kastikkeenkin, mutta nyt sorruin puristamaan päälle balsamicokastiketta valmiista putelista.. *häpeä*. Salaatti toimii erinomaisesti myös tuoreiden mansikoiden kanssa, tai talvella ihan vain purkkipersikoilla höystettynä. Nyt päätin spräidäillä kunnolla ja laitoin SEKÄ persikkaa ETTÄ mansikkaa, ohhoh. Tätä salaattia voi syödä myös katseellaan, niin kaunista ruokaa <3

Ohje tuttuun tapaan kahdelle.


1 ruukku lehtisalaattia (tai frisee, tai jää, tai mitä ikinä haluatkaan)
1 ruukku rucolaa
2 tuoretta persikkaa
muutama mansikka
1 köntti halloumia
balsamicokastiketta (Itse sekoitettuna: n. 0,5 dl oliiviöljyä, 0,5 dl balsamicoa, ripaus suolaa ja pippuria)

Paista parilapannulla tai grillaa persikat kevyesti, ei liikaa etteivät muutu liian mössöisiksi. Grillaa tai paista viipailoitu halloumi. Kokoa salaatti lautasille ja nauti sellaisenaan tai vaikka grillipihvin lisäkkeenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti