torstai 28. kesäkuuta 2012

Munakoisovuoka

Tässä on kasvisruoka jota kelpaisi tarjota paremmissakin pidoissa. Ja uskomatonta mutta totta, tämän reseptin on napannut keittiöömme pihvin nimeen vannova miehinen puoliskoni. Se jos jokin kertoo, että tässä on kyseessä jotain aivan erityistä...

Reseptiä kokeilemaan meitä inspiroivat jälleen pastanjauhajat, mutta ruokaa on testailtu lukemattomissa blogeissa. Alkuperäinen ohje ymmärtämykseni mukaan Gloria-lehden ruokakirjasta. Ilmeisesti reseptin  mukaan tämä ruoka tulisi nauttia viileänä, mutta meillä tätä on kyllä aina syöty lämpimänä, sen verran kuitenkin oudoksun tuota kylmän vuokaruoan ajatusta. Vaikea tosin kuvitella miten tästä ruoka voisi vielä paremmaksi muuttua, niin herkullista tämä on. Pehmeä mozzarella, maukas tomaattikastike ja mehevä munakoiso... niin minun makuuni. Meillä on laitettu vielä munakoison kaveriksi kesäkurpitsaa, kun siitäkin kovin tykätään. Ja nyt kesällä varsinkin sitä saa tosi edullisestikin. 




2 prk tomaattimurskaa, esim. yrtti- tai valkosipulimaustettua
2 munakoisoa
1 kesäkurpitsa
4 valkosipulin kynttä
2-3 mozzarellaa
2 kananmunaa
75 g hienoa parmesaaniraastetta
suolaa, pippuria, oreganoa

tuoretta basilikaa
öljyä paistamiseen


Itketä kesäkurpitsat ja munakoisot: leikkaa ohuehkoiksi siivuiksi (vajaan sentin paksuisiksi?), asettele leivinpaperille ja ripottele päälle suolaa. Anna itkettyä puolisen tuntia, jonka jälkeen huuhtele suola pois vesihanan alla ja painele siivut kuiviksi talouspaperilla. Kuullota kattilassa valkosipuli. Lisää sekaan tomaattimurska ja mausta suolalla, oreganolla ja pippurilla. Keittele 10 min. Paista kesäkurpitsa ja munakoiso öljyssä pannulla. Sekoita kulhossa munat ja parmesaani.

Sivele uunivuoka öljyllä. Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Lado ainekset vuokaan järjestyksessä: munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet, tomaattikastike, mozzarella. Tee toinen samanlainen kerros, ripottele päälle tuoretta basilikaa. Aseta aivan viimeiseksi munakoisoviipaleita vuoan päälle, ja ripottele vielä hieman lisää basilikaa. Paista 175 asteisessa uunissa n. tunti. Anna vetäytyä hetki ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti