tiistai 5. kesäkuuta 2012

Kesäkurpitsa-herkkusieni-tortellinivuoka

Kesäkurpitsa. Jotkut eivät voi sietää, toiset (kuten minä) rakastavat. Kesäkurpitsa on loistava, monipuolinen ja herkullinen vihannes, kunhan muistaa maustaa sitä tarpeeksi. Kesän kynnyksellä sitä alkaa taas pian saada kotimaisena ja edullisesti. Tässä ruuassa kesäkurpitsa ei niinkään ole pääosassa, mutta täydentää mukavasti ja keventää muuten ehkä ei-niin-terveellistä vuokaa.

Ja kuinka mahtava idea käyttää valmiita tortellineja pastavuokaan! Miksei ole tullut itse ajatelleeksi koskaan. Nopeaa ja helposti maukasta, täyte kun löytyy pastasta jo valmiiksi. Kerrassaan nerokasta. Inspiroiduin reseptistä Pastanjauhantaa-blogin kautta. Alkuperäisestä ohjeesta jätin pois sherryn, niin herkulliselta kuin se kuulostaakin, sillä en viitsinyt tämän takia investoida kokonaiseen pulloon. Täytyy myös tunnustaa, että hajamielisenä unohdin lisätä basilikan vuokaan, joten paikkasin tilannetta ripottelemalla sen tuoreena vuoan päälle. Erittäin hyvää oli kyllä näinkin! Ensi kerralla taidan tehdä hieman isomman satsin niin riittää pidemmäksi aikaa. Tämä annos riitti hyvin kolmelle nälkäiselle.



250 g tuoretortellineja (esim. juustotäytteellä)
1 reilunkokoinen kesäkurpitsa
n. 5 herkkusientä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina tai silppuna
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
parmesaaniraastetta
tuoretta basilikaa
suolaa, pippuria
öljyä paistamiseen

Keitä tortellinit ohjeen mukaan, valuta ja lisää hieman öljyä. Viipaloi herkkusienet ja kesäkurpitsat, ja paista pannulla pehmeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita vuokaan tortellinit, sienet, kesäkurpitsat, BASILIKA (!!) ja aurinkokuivatut tomaatit, sekoita niin että aineksia on tasaisesti joka puolella. Riko kananmunan rakenne rikki kulhossa, lisää joukkoon kerma ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja sekoita hieman. Ripottele vielä pinnalle parmesaaniraastetta. Paista 200 asteessa n. puoli tuntia, anna vetäytyä muutama minuutti ennen syömistä, niin raastavaa kuin odottelu onkin. Tarjoa tuoreen basilikan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti