torstai 7. kesäkuuta 2012

Kaalilaatikko ilman riisiä

Kaalilaatikko tuntui pienenä olevan yleisesti epämieluisimpia ruokalajeja koulun ruokalistalla. Itse kuuluin kuitenkin kaalilaatikon suhteellisen harvalukuisiin ystäviin. Jostain syystä odotin tähän asti ennen kuin uskalsin kokeilla laatikon valmistamista itse, mutta kynnyksen ylitettyäni - vaikka itse sanonkin - täytyy sanoa että aika hyvin onnistuin. Ainakin tämän laatikon tekeminen oli älyttömän helppoa, ja ainekset suosivat mukavasti opiskelijan laihaa kukkaroa. Kun tekee kerralla vähän enemmän niin saa samalla parin päivän ruuat. En näe riisin käytölle tarvetta kaalilaatikossa, joten tämä ohje sopi hyvin omaan makuuni. Reseptin nappasin Marian blogista ja muokkasin hieman omannäköisemmäksi. 


(n. 3-4 annosta)

n. 800 g kaalia
400 g jauhelihaa
1 sipuli
100 g ruohosipulituorejuustoa
öljyä paistamiseen
jauhelihamaustetta, suolaa

Paista jauheliha ja mausta kunnolla jauhelihamausteella (vaihtoehtoisesti suolalla ja pippurilla, tai millä ikinä tykkäätkään maustaa jauhelihaa). Kaada jauheliha uunivuokaan odottelemaan. Suikaloi/pilko kaali ja sipuli mieleisesi kokoisiksi paloiksi. Kuullota kaali ja sipuli läpikuultaviksi, mausta ripauksella suolaa. Kaalin ei tarvitse kypsyä tai ruskistua vielä tässä vaiheessa. Kannattaa ehkä tehdä tämä vaihe parissa erässä, itselläni ei ainakaan kaikki kaali mahtunut samalla kertaa pannulle. Uskoa ei kannata menettää - kaali kutistuu paistettaessa ainakin puoleen alkuperäisestä koostaan. Lisää kuullotetut kaali ja sipuli, sekä tuorejuusto uunivuokaan ja sekoita tasaiseksi. Jos olet onnistunut pitämään ainekset lämpiminä, tuorejuusto on huomattavasti helpompi saada sulamaan joukkoon. Paista uunissa 200 asteessa puolisen tuntia, ja sen jälkeen vielä vartin verran 150 asteessa. Tarkista kaalin kypsyys ja tarvittaessa anna olla uunissa pidempään. Lopuksi anna vetäytyä hetki ja tarjoa puolukkahillon kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti