tiistai 26. kesäkuuta 2012

Broilerinkoivet ja hedelmäriisi

Mukavaa juhannuksen jälkeistä arkitiistaita! Tästä ei arkiruoka paljoa helpommaksi voi muuttua. Sen kun lätkäisee ainekset vuokaan ja pistää uuniin, ja ruoka valmistuu itsestään. Ruuan kypsyessä voi käydä rauhassa vaikka lenkillä! Ah, kuinka miellyttävän vaivatonta. Ja edullistakin vielä.

Olen tehnyt havainnon, että valkoinen riisi imee reilusti enemmän vettä kuin tumma. Kun olen tehnyt tätä tummalla riisillä, on ylimääräistä vettä usein jäänyt lillumaan vuokaan. Opetus: valkoiselle riisille reilusti vettä (kannattaa tarkkailla tilannetta myös kypsymisen aikana), tummalle taas riittää hyvin pieni määrä vettä. Ehkä myös riisipaketin keitto-ohjeen vesimäärä voi antaa osviittaa :D itse en ole sitä koskaan tätä ruokaa tehdessäni vilkaissut...



1 pkt (3 kpl) marinoituja broilerin koipireisiä
2,5 dl riisiä
1 banaani
1 prk säilykepersikoita

Kaada riisi tasaisesti laakeaan uunivuokaan. Kaada päälle sen verran vettä että riisit peittyvät. Pilko banaani ja persikat ja asettele riisin päälle. Laita päälle vielä broilerin koivet. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia koipien koosta riippuen. Jos riisi näyttää kuivuvan, voit lisäillä vettä tarpeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti