torstai 31. toukokuuta 2012

Feta-pinaattipiiras

Piirakat ovat kivoja ja helppoja ruokia, jotka taipuvat niin välipalaksi kuin vaikka lounaaksikin salaatin kera. Itse laiskana tykkään käyttää yleensä valmistaikinoita, niiden maku-hinta-helppous suhde on mielestäni aivan kohdallaan. Tässä ohjeessa päätin käyttää pitkästä aikaa ruistaikinaa, jota kohtaan olin saanut aikaisemmin kehitettyä pienen ennakkoluulon kokeillessani sitä mustikkapiirakkaan, ei oikein toiminut. Tässä sen sijaan mielestäni toimi oikein hyvin, toi piirakkaan sellaista hieman makeaa vivahdetta suolaisen fetan rinnalle. Kaiken kaikkiaan tykkäsin tästä kovasti, varmasti teen uudestaan.

Tämä peruspiirakan ohje löytyi ihan vain Pirkan nettisivuilta. Erotuksena alkuperäiseen käytin tosiaan itse valmista ruispiirakkataikinaa, ja koska piirakkavuokani oli aika pieni, käytin vain kaksi kananmunaa. Lisäksi vaihdoin kerman maitoon, ja vähensin senkin määrää jottei täyte tulvisi yli.



1 pkt Pirkka ruispiirakkataikinaa (pakaste)
1 sipuli
1 prk fetaa
1 pss (n. 150 g) pakastepinaattia
2 kanamunaa
1 dl maitoa
ripaus suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen

Sulata taikina ja pinaatti. Silppua sipuli pieneksi ja kuullota öljyssä. Purista pinaatista ylimääräinen vesi esimerkiksi käsin puristamalla tai tiheän siivilän läpi. Painele taikina öljyttyyn piirakkavuokaan reunoja myöten ja levitä päälle sipuli, fetakuutiot ja pinaatti. Sekoita munat, maito sekä pikku ripaus suolaa ja pippuria, ja kaada seos piirakan päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti